0
İyi Günler bugün sizlere internet üzerinden satış ortaklığı hakkında bilgi vereceğim,

Günümüzde teknolojinin önemi oldukça arttı ve artmaya devam ediyor. Artık işlerimizi internet üzerinden halledebiliyor,Hal böyle iken internetten satış ortaklığı ile para kazanma fikri çok önemsenecek bir iş olmasa gerek. Satış Ortaklığı yaklaşık 10 yıllık bir bir sisteme sahip olduğu söyleniyor. ancak popülerliği ilk senelerinde değilde son 4-5 sene içerisinde oldu. Özellikle ABD,Avrupa ve son yıllarda Hindistan'da oldukça popüler bir iş haline geldi. Satış Ortaklığı sisteminin popülaritesinin sebebi hem ürün sahibi tarafından hemde Satış Ortaklığı yapan kişi tarafından avantajlı olması en büyük nedendir,

Satış ortaklığı nedir ?

En basit açıklama başkalarının ürününü satarak komisyon alma sistemine satış ortaklığı denir. Ürün sahipleri, ürünlerini yayan tanıtan ve satan satış ortaklarına ürün üzerinden belirli bir komisyon verir.
Ürün satıcısı
Satış ortağı
Müşteri
satış&komisyon

Satış ortaklığı sistemi nasıl işliyor?

Satış ortaklığına açık bazı sistemler vardır. Örnek vermem gerekirse, Clickbank,Amazon,Ebay,Plimus gibi sistemler satış ortaklığı sistemine açık olan platformlardır. Bu sistemler içerisinde ürün sahipleri ürünlerini koyarlar. Sistem içerisinde kayıtlı olan satış ortakları ise ürüne dilerlerse satış ortağı olurlar ve ürünü tanıtmak için verilen özel link ile tanıtımlara başlarlar. Eğer tanıtımlar sonucunda ürünün satışı gerçekleşirse, satış ortağına daha önceden belirlenmiş olan komisyon tutarı ödenir.
Özellikle ürün sahipleri açısından oldukça avantajlı bir sistemdir satış ortaklığı. sonucunda büyük ve tanınmış firmalar ile boy ölçüşemeyen ve niş pazarı temsil eden ürünler bulunuyor. Bu ürünleri reklam yoluyla satmak çok zor. Eğer büyük firmalar pazara hakimse bu iş dahada zor. Bu nedenle ürün sahipleri ürününü satış ortaklığı sistemine koyar ve ve sistem içerisindeki yüzlerce satış ortakları ürünü ücretsiz reklam ağlarında yayarak ürünün reklamını yapar bu sayede  ürünün satılmasına yardımcı olur. Neticesinde ürün sahipleri reklam tarafından tasarruf etmiş olur. Ettiği tasarrufu ürün başına belirli bir komisyon vererek satış ortaklarına dağıtırlar.

Bu işi kimler yapabilir ?

Bilgisayardan anlayan haşır neşir olan kişiler bu işi yapabilir. Sistem oldukça basit ve kolaydır eğerki örnek verecek olursak bir ilkokul mezunu ile üniversite mezunu da aynı derecede yapabilir. Hatta bazen ilkokul mezunu bile daha daha iyi yapabilir anlayacağınız sistem o kadarki kolay. Bu işte en önemli şey ben yapabilirim demek ve doğru yolu izlemektir.

Ne kadar kazanç elde ederim ?

Bu çok yoğun sorulan bir sorudur. Haliyle sorulması çok doğal. Neticesinde bilgisayar başında oturuyorsak bile emek verecek,ürünleri araştırıp öğrenecek sürekli yenilik var mı  diye kontrol edeceksiniz
ister istemez beyin fonksiyonlarınızı zorlayacaksınız. Haliyle verdiğiniz emeğin karşılığını görmek isteyeceksiniz. Bu durumda doğru yolu izlemeniz emeğinizin karşılığını görmenize yetecektir. Bazı haberlerde bir ayda zengin olacaksınız gibi yazılar görüyorum ben sistemin içerisinde olarak bu gibi şeylere inanmayın diyorum.

Tabi bir kazancınız olacak. Ancak bu kazanç Türk parası ile aylık 1000-1500 TL arasındadır. Aylık olarak tabi.  Ancak bu miktarda pek kötü sayılmaz.

Satış ortaklığı işi gerçek bir işmi ?

Kesinlikle satış ortaklığı gerçek bir iş. Ancak ülkemizde bu iş hakkında yeterli  kaynak yok buda haliyle insanlar üzerinde olumsuz etki yaratıyor, insanlar böyle bir iş olacağına pek inanmıyor. Ancak ingilizce kaynaklı haberlerde(affiliate marketing) ile araştırdığınızda sistemin gerçek olduğunu göreceksiniz hatta bazı röportajları okuduğunuzda iştahınız kabaracaktır.

Hangi sistemler güvenilir, çok kazandırır ?

Satış ortaklığı ile ilgili ülkemizde tek sistem ticaret sistemidir.
Başlı başına Türkçe bir site. Ancak satış dönüşüm oranları iyi değil. Bunun sebebi ülkemizde internet üzerinden alışveriş yapmanın neredeyse yok denecek kadar az olması vede ülkenin alım gücünün çok iyi olmamasıdır.

Bu sistemin haricinde Amazon, Clicbank, Ebay, Plimus gibi sitemleri tavsiye ederim. Sizler bunların içinden Clickbank'ı örnek vereyim son derece güzel ve gelişmiş bir sistemdir çünkü hem popüler olması hemde 200 ülkeye hizmet vermesinden ötürü. Bu ülkeler arasında insanların gelir düzeylerinin yüksek olduğu ülkeler var. Bu sebep lede satış artıyor. örneğin Türkiye'de 50 tıklamada 2 satış gerçekleşiyorsa ABD'de 50 tıklamada 4-5 kez satış yapılabiliyor.

İngilizce bilmek şart mı ?

Bu size bağlı eğer sadece reklam vererek satış ortaklığı yapacaksanız pek fazla İngilizce bilmeniz gerekmez, ancak satışı bir site kurup ürün hakkında yazı yazarak tanıtım yapmayı düşünüyorsanız ingilizce bilginizin iyi olması gerekir.



Ayrıca bir eğitim seti alarak ürünleri nasıl seçeceğinizi,hangi analizleri yapacağınızı ve analizlerin sonuçlarında nelere dikkat edeceğinizi bilirseniz ingilizce bilmenizin pek fazla değeri kalmaz.

Yazıyı faydalı bulduysanız diğer insanlarında faydalanabilmesi için paylaşabilirsiniz. selam ve dua ile

Post a Comment

 
Top